Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka grundrecept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Till servering

  • 2 dl vispad grädde
  • 150 g bär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en kakform, gärna med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Vispa i socker, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med kakao och vaniljpulver och vispa till en slät smet.
  4. Häll smeten och bred ut den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den, kakan ska kännas lite lös i mitten. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär.