Kladdiga lakritsbrownies med hallon- och cheesecaketopping

Matlagerskan
Ingredienser
16 rutor
Brownie
- 300 g mörk choklad, 70 %
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 4 st ekologiska ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk lakritspulver
Topping
- 200 g cream cheese av philadelphiatyp
- 0.5 dl socker
- 1 st ekologiska ägg
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk hallonpulver
- 2 dl hallon
Så här gör du
- Hur gööör man då?? Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram passande form, ca 20 x 30 cm (hellre mindre än större.. inget kul med små platta stackars brownies). Lägg i bakplåtspapper. Smält choklad o smör tillsammans antingen classic – i vattenbad eller moderna turbosättet – i micro (rör om ofta!!) Rör ner socker och ägg följt av resterande torra ingredienser. Rör till jämn fin smet och glöm INTE provsmakningen! Ta fram ny skål och vispa ihop alla ingredienser till toppingen med elvisp. Vill du ha hela hallon så rör försiktigt i dem sist. Häll först chokladsmeten i formen och sedan toppingen ovanpå, vill man ha en mer marmorerad variant rör man försiktigt i kringelikrokar med en kniv annars är det klart och kakan gräddas 35 min. Ta ut och låt svalna helt i kylen innan kakan skärs upp i rutor, förvaras i kyl. En stor kula god vanilglass till gör ju inte denna goding sämre… Lycka till!!

Du kanske även gillar
Populära recept