Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdig tryffeltårta med apelsin

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

Botten

  • 250 g mandelmassa

Fyllning

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad, grovt hackad
  • 250 g mjölkchoklad, grovt hackad
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1/2 dl nypressad apelsinsaft
  • eventuellt kakao och ätliga blommor till dekor

Så här gör du

  1. Botten: Kavla ut mandel­massan mellan plastfolie så pass stor att den täcker botten på en form som är cirka 22 cm i diameter och har löstagbar kant. Tryck ut mandelmassan i botten av formen.
  2. Fyllning: Mät upp smör och grädde i en kastrull. Låt koka upp och dra sedan kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt chokladen och mixa fyllningen slät med en stavmixer. Mixa även ner skal och saft av apelsinen.
  4. Häll smeten i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar.
  5. Skär med en kniv längs insidan av formens kant för att lossa den. Dekorera eventuellt med pudrad kakao och ätliga blommor.