Kladdkaka med lakrits – recept

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
8 bitar
- 200 g turkisk peppar (originalkarameller)
- 3 dl vetemjöl
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 3 ägg
- bakplåtspapper till formen
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
- Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda krosset med mjölet.
- Smält smöret i en stor kastrull. Ta från värmen och vispa ner socker och kakao.
- Vispa ner ett ägg i taget och sist lakritsmjölet.
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Låt kakan kallna. Pudra gärna över kakao vid servering.

Du kanske även gillar
Populära recept