Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdig chokladkaka med mandel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 200 g mandel
  • 200 g mörk choklad, 70 % kakao
  • 200 g rumsvarmt osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 stora ägg, delade i gulor och vitor
  • smör och mjöl till formen

Till garnering

  • kakao
  • rostade nötter

Så här gör du

  1. Skålla och skala mandeln.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Klipp till ett smörpapper så det passar formens botten. Smöra papperet. Mjöla formen och papperet.
  3. Mixa mandeln till mindre bitar i matberedaren eller stöt den i mortel. Smält chokladen över vattenbad.
  4. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och vispa till en slät smet. Blanda ner mandeln och chokladen.
  5. Vispa vitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i smeten med luftiga tag, lite i taget.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten när den tas ur ugnen. Låt kallna. Pudra över kakao vid servering och garnera med rostade nötter.