Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kinesiska teägg

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 ägg
  • 4 st ägg
  • 0,5 dl teblad, grönt te eller oolong
  • 3 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång
  • 3 msk mörk soja
  • 2 tsk salt

Så här gör du

  1. Täck äggen med vatten i en kastrull, koka upp och låt koka i 10 minuter. 2 Ta upp äggen med en sked och spräck skalen genom att knacka med en sked runtom ägget. Var försiktigt så inga skalbitar trillar av. 3 Lägg tillbaka äggen i kastrullen. Tillsätt teblad, soja, salt och kryddor. Sjud i ytterligare 30 minuter. 4 Ta av kastrullen från värmen och låt äggen svalna i teet. Ju längre äggen får dra i, desto smakrikare blir de. Ät äggen avsvalnade.