Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Enkel och smakrik kinesisk gryta med fläskkött. Den hemmagjorda sötsura såsen blir perfekt till den mustiga grytan. En god och mättande middag med inspiration från Asien.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g benfri fläskkarré
  • 2 msk olja
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön och röd paprika
  • 1 burk böngroddar, 280 g
  • 1 msk kinesisk soja

Sötsur sås

  • 1 spansk pepparfrukt
  • 4 dl ananasjuice
  • 1 1/2 msk vinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk majsstärkelse

Så här gör du

  1. Skär köttet i skivor och sedan i strimlor. Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Ta upp köttet och spola av det.
  2. Dela purjolöken på längden och skär den i 5 centimeter långa bitar och strimla bitarna på längden. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
  3. Sås: Vispa samman urkärnad och hackad chili med ananasjuice, vinäger, tomatpuré och majsstärkelse i en skål.
  4. Hetta upp oljan i wok eller stekpanna och bryn köttet under omrörning. Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, sköljda böngroddar, soja och såsblandningen. Koka upp och sjud 3 minuter. Smaka av. Servera med kokt jasminris.
Du kanske även gillar