Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g benfri fläskkarré
  • 2 msk olja
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön och röd paprika
  • 1 burk böngroddar, 280 g
  • 1 msk kinesisk soja

Sötsur sås

  • 1 spansk pepparfrukt
  • 4 dl ananasjuice
  • 1 1/2 msk vinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk majsstärkelse

Så här gör du

  1. Skär köttet i skivor och sedan i strimlor. Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Ta upp köttet och spola av det.
  2. Dela purjolöken på längden och skär den i 5 centimeter långa bitar och strimla bitarna på längden. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
  3. Sås: Vispa samman urkärnad och hackad chili med ananasjuice, vinäger, tomatpuré och majsstärkelse i en skål.
  4. Hetta upp oljan i wok eller stekpanna och bryn köttet under omrörning. Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, sköljda böngroddar, soja och såsblandningen. Koka upp och sjud 3 minuter. Smaka av. Servera med kokt jasminris.
Du kanske även gillar