Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kimchiburgare – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Hamburgare är något som de flesta gillar. Vill du testa en annorlunda och god burgare – då måste du testa den smakrika kimchiburgaren!

Ingredienser

1 portion

Burgare:

  • 600 gr nötfärs, gärna grovmalen högrev
  • 0,5 dl ljus soja, japansk typ
  • 2 msk farinsocker
  • 2 vitlökklyftor, rivna
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Kimchislaw:

  • 1/4 litet vitkålshuvud, väldigt tunt strimlat
  • 1 liten riven morot
  • 8 cm purjolök, tunt skivat
  • 1 äpple, finhackat
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk socker
  • 2 msk gochujaro (koreanskt chilipulver, kan ersättas med 1/4 chiliflakes + 3/4 paprikapulver)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 hamburgerbröd, rostade
  • 4 skivor cheddarost
  • 12 tunna skivor gurka
  • 1 huvudsallad
  • 1 dl majonäs

Så här gör du

  1. Börja med kimchislawn. Finstrimla vitkål, riv morot, skiva purjolök och finhacka äpple. Lägg i en stor bunke och riv i ingefära och vitlök. Lägg i socker, chilipulver, fisksås, salt och sesamolja. Blanda väl och massera in kryddorna i grönsakerna. Låt stå 15 minuter så smakerna gifter sig.
  2. Rosta brödet lätt i ugnen eller på stekpannan i någon minut.
  3. Lägg nötfärs, soja, farinsocker, riven vitlök, sesamolja, salt och en nypa svartpeppar. Blanda väl och forma till 4 burgare. Stek ca 1-2 minuter per sida på väldigt het panna. Lägg på osten på den första stekta sidan medan andra sidan steks, så smälter den lite.
  4. Lägg salladsblad på bottendelen av brödet och bred majonnäs på toppskivan. Lägg sedan på burgaren salladen och toppa med kimchislaw och gurka. Servera genast! Supergott med en krispig sallad eller pommes till.