Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kikärtsroti med chili

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 4 dl Kikärtsmjöl
  • 2 msk Finkorn rågmjöl
  • Salt
  • 0,5 msk Olja
  • 0,5 tsk Chili pulver
  • 0,5 msk Ingefära, krossad
  • 2/3 tsk Gurkmeja
  • 2/3 tsk Mango pulver
  • 0,5 msk Methi, torkad
  • Vatten
  • Mjöl för kavling
  • Smör för stekning

Så här gör du

  1. Blanda kikärtsmjölet med kornmjölet och saltet i en skål.
  2. Blanda i oljan, chilipulver, krossade ingefäran, gurkmeja, mangopulver, torkade methi och vatten. Vattenmängden ska inte vara mycket börja med 2 matskedar. Knåda degen och öka på vattenmängden tills degen är smidig och enhetlig.
  3. Mjöla bakbordet och rulla en boll ut av degen i din hand. Kavla ut degen till en platt cirkel, bara någon millimeter tjock.
  4. Klicka i en smör klick i en stekpanna och lägg i rotin när smöret har smält. Stekningen bör ske på medelhög värme. Stek på första sidan tills du ser luftbubblor eller fått en fin gyllene färg för att sedan vändas.
  5. Servera varm med yoghurt, vitlök och lök masala eller någon annat.