Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kikärtsburgare med aubergineröra

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Donal Skehans hamburgare på vegetariskt vis är både supergoda och enkla att göra. Testa!

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kikärtor, avrunna och sköljda
  • 60 g ströbröd
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 stort ägg
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 6 salladslök, hackade
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g naturell yoghurt
  • 1 tsk garam masala

Aubergine röra

  • 1 stor aubergine
  • saften av 0,5 citron
  • 1 msk tahinipasta
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • 1 msk hackad färsk bladpersilja
  • havssalt och nymalen svartpeppar
  • runda pitabröd
  • salladsblad
  • riven morot

Så här gör du

  1. Placera hälften av kikärterna i en matberedare med ströbröd, tahinipasta, ägg, koriander och kummin och mixa tills den är slät. Slå upp i en bunke och rör ner de återstående kikärterna och den hackade salladslöken. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  2. Forma smeten till fyra 10 centimeter stora hamburgare för hand. Placera på en tallrik med lock och vila i kylen minst 2 timmar om ni har möjlighet. Det gör att burgarna håller ihop bättre.
  3. Gör aubergineröran genom att baka en hel aubergine i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna, dela den och gröp ut det mjuka köttet till en skål och mosa försiktigt med en gaffel. Tillsätt citronsaft, tahini, örter och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan till servering.
  4. Placera en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja. Stek hamburgare i pannan i 5-6 minuter på varje sida, tills de har en fin gyllene färg. I en liten skål, blanda yoghurt med garam masala. Värm och dela några pitabröd.
  5. Servera de varma hamburgarna i pitabröd med kryddad yoghurt, aubergine-dip, salladsblad och riven morot.