Kikärtsbollar med koriander och citron

Michael Hoffman
Ingredienser
4 portioner
- 500 g okokta kikärtor
- 1 st citron, skal + saft
- 30 g färsk koriander
- 1 msk salt
- 0,75 dl olivolja
- 0,75 dl kallt vatten
- 0,5 dl vetemjöl
- 0,75 dl strimlad persilja
Så här gör du
- Blötlägg kikärtorna över natten.
- Koka dem mjuka, häll av vattnet och låt svalna.
- Mixa slätt i matberedare med övriga ingredienser och forma bollar som du steker i olja till fin färg. Du kan också göra biffar eller trycka ut massan i en ugnsform. Baka då i ugnen på 175 grader i ca. 15-20 minuter.
- Servera i pitabröd med hummus, picklad rödlök och krispiga grönsaker eller varför inte med couscous och en fräsch myntayoghurt med gurka.

Du kanske även gillar
Populära recept