Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Key lime pie – ljuvligt gott recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar

Pajskal

  • 200 g Digestivekex
  • eller 100 g Digestivekex + 100 g Saltinerkex
  • 125 g smält smör

Fyllning

  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • 3 lime, saften
  • 1/2 citron, saften
  • 1 1/2 dl vispgrädde

Garnering

  • 1 1/2 dl grädde
  • 1/2 citron
  • 1-2 krm Himalayasalt eller flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finfördela kexen i matberedare. Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.
  3. Blanda kondenserad mjölk och citrussaft i en bunke. Vispa och vänd ner grädden försiktigt. Häll och bred ut fyllningen i pajskalet. Täck med plastfilm och ställ kallt 3-4 timmar, gärna över natten.
  4. Vispa grädden och bred den på pajen. Toppa med citronen skuren i tunna skivor och myntan. Garnera med salt.