Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Key lime paj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 13 digestivekex (225 g)
  • 1 dl smält smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 lime, saft och skal
  • 400 g kondenserad sötad mjölk (1 burk)
  • 5 äggulor

Hallonsås

  • 500 g hallon (frysta går bra)
  • 300 g socker
  • pressad lime, cirka 1 msk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen och blanda med smör och socker.
  3. Fördela i pajform med låg kant, cirka 28 centimeter i diameter. Tryck till skalet i botten och lite upp mot kanterna.
  4. Grädda cirka 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  5. Vispa äggulorna tjocka, tillsätt sedan den kondenserade mjölken och vispa tills krämigt.
  6. Tillsätt 1 dl pressad lime samt 1 msk rivet skal, rör tills det blir en jämn smet.
  7. Häll fyllningen i skalet och grädda i 10 minuter. Låt svalna. Skall sedan frysas, gärna över natten.
  8. Lägg hallonen i en skål, tillsätt socker, låt vila några timmar för att safta sig. Koka upp bär och socker under omrörning.
  9. Sila av kärnorna och låt kallna.
  10. Smaka på såsen och tillsätt lime för sötsyrlig smak efter tycke.