Key lime cheesecake med grädde

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
6 SMÅ PAJER
Botten
- 250 g mandel, skållade och skalade
- 100 g smör
Fyllning
- 250 g cream cheese naturell, t ex Philadelphia
- 2 ägg
- 1 msk crème fraîche
- 3 msk stevia
- 1 ⁄2 tsk vaniljpulver
- 1 1 ⁄2 lime, finrivet skal och saften (spara den sista halvan till garnering)
Till garnering
- 1 1 ⁄2 dl vispgrädde
- limeskivor
- mynta
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa mandeln i en mixer. Smält smöret och häll ner det i mixern. Mixa ihop till en smet.
- Fördela smeten i sex små pajformar, cirka 8 cm i diameter.
- Grädda bottnarna mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter.
- Fyllning: Vispa i ett ägg i taget i färskosten. Vispa sedan i övriga ingredienser till fyllningen.
- Fördela smeten ovanpå den förgräddade pajdegen i portionsformarna.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills fyllningen stannat utan att få färg. Ta ut och låt svalna helt.
- Vispa grädden och spritsa ovanpå pajerna.
- Dekorera varje paj med en skiva lime och mynta.

Du kanske även gillar
Populära recept