Kesolasagne

mittidittkök
Ingredienser
4 portion
- 400 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 1 burk krossade tomater
- 1 st tärningar köttbuljong (eller motsvarande mängd fond)
- 2 dl vatten
- 1½ msk vetemjöl
- 2 dl creme fraiche (paprika/chili)
- 2 dl keso
- 100 g riven ost
- ca 12 st lasagneplattor
- salt och peppar
- smör eller olja till stekning
Så här gör du
- Starta ugnen på 200 grader
- Skala och finhacka löken
- Hetta upp smör eller olja i en (väl tilltagen) stekpanna
- Fräs löken så den blir blank och mjuk
- Tillsätt färsen och låt bryna i pannan
- Smaka av med salt och peppar
- Pudra över mjölet och rör runt
- Tillsätt vatten och krossade tomater
- Låt puttra några mintuter
- Tillsätt creme fraichen och koka upp
- Smaka av med ev mer salt och peppar
- Tag stekpannan från värmen
- Rör ner keson
- Varva köttfärssåsen med lasagneplattor i en ugnsfast form (börja med sås och avsluta med sås)
- Strö över riven ost
- Gratinera i ugnen ca 20 minuter

Du kanske även gillar
Populära recept