Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kesolasagne

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 400 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st tärningar köttbuljong (eller motsvarande mängd fond)
  • 2 dl vatten
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2 dl creme fraiche (paprika/chili)
  • 2 dl keso
  • 100 g riven ost
  • ca 12 st lasagneplattor
  • salt och peppar
  • smör eller olja till stekning

Så här gör du

  1. Starta ugnen på 200 grader
  2. Skala och finhacka löken
  3. Hetta upp smör eller olja i en (väl tilltagen) stekpanna
  4. Fräs löken så den blir blank och mjuk
  5. Tillsätt färsen och låt bryna i pannan
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Pudra över mjölet och rör runt
  8. Tillsätt vatten och krossade tomater
  9. Låt puttra några mintuter
  10. Tillsätt creme fraichen och koka upp
  11. Smaka av med ev mer salt och peppar
  12. Tag stekpannan från värmen
  13. Rör ner keson
  14. Varva köttfärssåsen med lasagneplattor i en ugnsfast form (börja med sås och avsluta med sås)
  15. Strö över riven ost
  16. Gratinera i ugnen ca 20 minuter