Kesobröd – enkelt recept

Ingredienser
1 limpa
- 1 1/2 dl fiberhavregryn (eller vanliga havregryn)
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl chiafrön
- 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl hasselnötter (hackade)
- 1/2 dl torkade aprikoser (hackade)
- 125 g keso
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda havregryn, ägg, chiafrön, solrosfrön, bakpulver och salt i en bunke.
- Häll i keson och mosa den lite mot kanten av bunken med en gaffel innan du blandar runt den.
- Hacka hasselnötterna och skär eller klipp de torkade aprikoserna i mindre bitar. Vänd ner i smeten.
- Stjälp upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper och platta ut den med en slickepott.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept