Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kebabspett med grillade grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g lammfärs eller tinad formbar vegetarisk färs
  • 2 1/2 tsk salt
  • 2 tsk sju kryddor, kryddblandning från Mellanöstern
  • 2 msk riven gul lök eller lökpulver
  • 1/2 dl hackad slätbladig persilja
  • 2 msk olivolja

Grillade grönsaker i wok

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 4 salladslökar
  • 200 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • färsk timjan, oregano, rosmarin
  • sesamfrön

Till servering

  • libabröd, orientaliskt tunnbröd
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk färsk mynta
  • 1/2 lime, rivet skal
  • 1 tsk honung
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Blanda färsen med salt, sju kryddor, persilja och lök till en formbar färs. Dela färsen i sex delar och tryck fast runt platta grillspett. Pensla med olja och grilla runtom, cirka 10 minuter.
  2. Ansa, kärna ur paprikorna och skär i grova bitar. Skär zucchini och salladslök i bitar. Ansa och dela champinjonerna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Grilla grönsakerna i grillwokpannan, cirka 8 minuter. Salta och krydda med svartpeppar och färska örtkryddor. Strö över sesamfrön. Servera med libabröd och yoghurt smaksatt med mynta, lime, honung, salt och peppar.