Logga in här

Kavring – enkelt recept utan jäst

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 89 st har redan röstat

Ingredienser

1 bröd
  • 4 dl filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 4 1/2 dl vetemjöl special
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1/2 tsk salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform som rymmer cirka 1 ½ liter.
  3. Blanda filmjölk och sirap i en skål.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
  5. Blanda ner de torra ingredienserna i filen och sirapen. Blanda ordentligt och häll upp smeten i formen. Strö över lite rågmjöl. Grädda brödet på falsen näst längst ner i ugnen i 50–55 minuter.
  6. Ta ut brödet och låt det vila i formen i 5–10 minuter.
  7. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler.