Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kavring med gubbröra & bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Gubbröran görs med fördel i förväg!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor kavring
  • cirka 60–80 g bacon

Gubbröra:

  • 4 potatisar, kokta
  • 4 ägg, hårdkokta
  • cirka 125 g ansjovisfiléer
  • 1 knippe dill
  • cirka 2–3 msk kapris
  • 1–2 vårlökar eller annan lök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala och hacka potatisen. Skala äggen och lägg undan ett till garnering, hacka de andra.
  2. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem. Blanda ägg, potatis och ansjovis i en skål.
  3. Spara några kvistar dill till garnering hacka resten av dillen och löken. Vänd försiktigt ner hacket i blandningen tillsammans med kapris, majonnäs och matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och svartpeppar. Placera en ordentlig klick på vardera brödskiva.
  4. Stek baconen knaprigt.
  5. Skär ägget i fyra delar och placera en bit på varje bröd. Smula sönder baconen och strö över gubbröran. Toppa varje bröd med en dillkvist.