Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kaviarströmming

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g strömmingsfilé

Ättikslag

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 1 msk salt

Kaviarsås

  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • cirka 15 krossade vita och svarta ­pepparkorn
  • 3 msk mycket finhackad gul lök
  • 3/4 dl finhackad dill
  • 3-4 msk kaviar
  • rivet skal av en halv citron

Garnering

  • 1/2 citron
  • persiljeblad
  • 4 ägg

Så här gör du

  1. Börja med att riva av skinnet av filéerna. Börja där huvudet sitter och riv av mot stjärten.
  2. Blanda ättikslagen och lägg i de skinnfria filéerna. Låt stå i kylskåp i sex timmar. Du kan skaka runt fiskarna då och då. När de har blivit vita och känns spänstiga är de klara.
  3. Häll av lagen och låt filéerna rinna av ordentligt, först i durkslag och sedan på hushållspapper.
  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  5. Dela varje filé i cirka fyra bitar och lägg i dem i såsen. Låt stå i kylskåp i två dygn med lock över.
  6. Garnera inläggningen med citron och persiljeblad. Koka ägg till kaviarströmmingen.