Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kasslerknyten med svamp, lök & sherrysås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1/2 purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 300 g kassler
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • chiliflingor
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 förpackning kyld filodeg, 250 g
  • 1/2 dl rapsolja

Sherrysås

  • 1 schalottenlök
  • 1/2 morot
  • 2 msk smör
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 dl hönsbuljong av tärning
  • 1/2 dl torr sherry
  • salt och peppar
  • 1 tsk majsstärkelse

Till servering

  • wokad broccoli
  • morot, fint strimlad
  • purjolök, finhackad

Så här gör du

  1. Ta ett blad från purjolöken och skär långa smala remsor och förväll med kokt vatten i en sil. Spola av med kallt vatten. De ska användas att knyta ihop knytena med.
  2. Skär purjolöken i skivor. Skär champinjoner i små bitar. Tärna kasslern i små tärningar. Fräs purjolök och champinjoner i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Tillsätt kassler och låt den fräsa med en minut. Salta och krydda med peppar och chiliflingor. Låt svalna och blanda med persilja
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kortsida mot långsida, mät och klipp 8 filodegsark till kvadrater. Pensla två filodegsark med olja och lägg ihop. Ta en fjärdedel av fyllningen och lägg i mitten. Forma till ett knyte och bind ihop med en purjolöks- remsa. Upprepa med resten av arken. Klipp av den övre delen något. Lägg på plåt med bakplåts- papper. Baka i ugn i 10–12 minuter.
  4. Sherrysås: Skala och hacka schalottenlöken. Skala och skär moroten i tärningar. Fräs i en gryta med smör, tillsätt tomatpuré, hönsbuljong, sherry och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört i vatten och koka upp. Sila såsen före serveringen. Servera knytena med sherrysåsen, wokad broccoli, morot och purjolök.