Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Karuselltårta på rulltårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bitar
  • 1 rulltårta (kaka), se separat grundrecept i länk ovan

Kräm

  • 3 äggulor
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 msk kakaopulver

Garnering

  • 200 g cream cheese
  • 1/2 dl grädde
  • 1-2 tsk florsocker

Extra garnering

  • 150 g körsbär
  • 1/2 dl hackade pistagenötskärnor

Så här gör du

  1. Gör chokladrulltårtan (kakan) enligt grundreceptet och låt den kallna, t ex under en långpanna.
  2. Vispa ihop gulor, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Sjud upp under oavbruten vispning tills blandningen tjocknar, den får inte koka. Låt kallna.
  3. Lägg smöret i en bunke och vispa det vitt och fluffigt, använd elvisp. Häll i den kalla äggulekrämen och vispa ihop. Sikta ner kakaopulvret och vispa ihop.
  4. Skär rulltårtan i tre ca 9 cm breda remsor på längden. Bre 1/3 del av krämen på varje remsa. Rulla först ihop en remsa från kortsidan till en rulle. Ställ den med ena snittytan ner på ett serveringsfat. Bygg på med resten av remsorna till en större rulle. Låt stå i kylskåp 1-2 timmar.
  5. Vispa ihop cream cheese och grädde. Smaka av med sockret. Toppa tårtan med krämen. Garnera med bär och pistagenötter.