Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Karréspett med grön dinkelsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner (cirka 10 små spett)
  • 600 g fläskkarré

Marinad

  • 1 citron, rivet skal + pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1 1/2 dl olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Sallad

  • 2 dl matvete av dinkel
  • 2 tsk salt
  • 2 fasta päron
  • 250 g babyspenat
  • 100 g kikärtor (färdig från burk eller tetra), sköljda och avrunna

Dressing

  • 1/2 huvud grönsallat
  • svartpeppar
  • 1/2 msk fransk senap
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 1 dl rostade mandlar
  • havssalt
  • 1 tsk rapsolja

Så här gör du

  1. Skär karrén i tärningar, cirka 2x2 cm. Lägg tärningarna i dubbla plastpåsar, blanda ihop marinaden, slå den i plastpåsen, knyt ihop, vänd runt och låt dra i en timme.
  2. Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rosta mandlarna i en medelvarm panna med lite rapsolja och havssalt. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skär päronen i klyftor. Skölj och torka spenaten.
  5. Riv grönsallaten i småbitar och kör i mixer med övriga ingredienser till dressingen.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar och eventuellt mer pressad citron. Dressingen ska vara syrlig.
  7. Vänd ner dinkel, päron, spenat och kikärtor i dressingen.
  8. Torka av köttet, fördela det på väl blötlagda grillspett. Grilla spetten runtom tills de fått fin färg. Servera med salladen.