Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kärleksmumskladdkaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 209 st har redan röstat

Ingredienser

1 kladdkaka

Chokladkaka

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl kokt kaffe
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl kakao
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt

Glasyr

  • 75 g smör
  • 2 msk kokt kaffe
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker

Till garnering

  • 1 1/2 dl riven kokos

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
  2. Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.
  6. Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.