Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kärleksmumskakor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

40 stycken

Kakdeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 ägg

Ganache

  • 20 g espresso
  • 80 g vispgrädde
  • 15 g honung
  • 100 g ljus choklad
  • 75 g mörk choklad
  • 1 nypa salt

Topping

  • 100 g kokos

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och ägg och arbeta ihop allt till en deg.
  2. Dela degen i 3 delar och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Rulla till tre rör, plasta in och ställ i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 190 grader.
  4. Skär skivor av rören och fördela ut dom över plåtarna. Grädda kakorna cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna.
  5. Värm försiktigt chokladen i mikrovågsugn. Rör var 30:e sekund.
  6. Smält samman honung och grädde och sjud upp.
  7. Häll över chokladen tillsammans med espresso och salt, rör runt.
  8. Häll sist i smör och stavmixa tills allt är jämnt blandat. Kontaktplasta och låt ganachen sätta sig i rumstemperatur i cirka 6 timmar.
  9. Spritsa eller skeda på ganache på kakans ena sida och doppa den i kokosen. Repetera tills alla är klara.