Kärleksmumskakor

Foto: Dansukker
Ingredienser
40 stycken
Kakdeg
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 150 g smör, rumstempererat
- 1 ägg
Ganache
- 20 g espresso
- 80 g vispgrädde
- 15 g honung
- 100 g ljus choklad
- 75 g mörk choklad
- 1 nypa salt
Topping
- 100 g kokos
Så här gör du
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och ägg och arbeta ihop allt till en deg.
- Dela degen i 3 delar och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Rulla till tre rör, plasta in och ställ i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Skär skivor av rören och fördela ut dom över plåtarna. Grädda kakorna cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna.
- Värm försiktigt chokladen i mikrovågsugn. Rör var 30:e sekund.
- Smält samman honung och grädde och sjud upp.
- Häll över chokladen tillsammans med espresso och salt, rör runt.
- Häll sist i smör och stavmixa tills allt är jämnt blandat. Kontaktplasta och låt ganachen sätta sig i rumstemperatur i cirka 6 timmar.
- Spritsa eller skeda på ganache på kakans ena sida och doppa den i kokosen. Repetera tills alla är klara.

Du kanske även gillar
Populära recept