Kärleksmums – laktosfritt recept

Foto: Valio
Ingredienser
1 portion
- 250 g laktosfritt smör
- 4 1/2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 5 ägg
- 200 g laktosfri kvarg hallon och blåbär (eller naturell)
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 1/2 dl kakao
Glasyr
- 1 1/2 dl laktosfri vispgrädde
- 1/2 dl kaffe
- 200 g mörk choklad
- frystorkade hallonbitar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst. Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop.
- I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver och kakao. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
- Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott. Grädda i cirka 25 minuter.
- Glasyr: Värm upp grädde och kaffe i en kastrull. Hacka chokladen fint.
- Tag bort kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills allt är blandat.
- Bred på glasyren på kakan. Strö över frystorkad hallon. Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.

Du kanske även gillar
Populära recept