Karibisk krabb-burgare

Carin Pålsson
Ingredienser
4 portioner (12 st)
- 1 dl kokta vita bönor naturella
- 1 hackad schalottenlök
- 1 ägg
- 1/2 dl finhackad bladpersilja
- 2 msk hot habanero&passionsalsa(finns bland taco-tillbehör)
- 250 g hackade crab sticks, 1-2 paket beroende på storlek
- 2 msk ströbröd
- salt och svartpeppar
- majs- eller solrosolja till stekning
- Habanero-aioli
- 2 dl majonnäs
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk habanero&passionsalsa
- Tillbehör
- finstrimlad salladskål
- 1/2 röd paprika i strimlor
- 1/2 röd lök i strimlor
- 4 hamburgerbröd
Så här gör du
- Lägg bönor, lök, ägg och persilja i en mixer/matberedare, kör till en grov smet. Fyll på med habanerosås, crab sticks, ströbröd, salt och peppar. Kör lite till - se upp så att smeten inte blir för finfördelad. Låt stå 5 minuter.
- Forma 12 mindre burgare. Häll 1/2 cm olja i pannan så att burgarna blir lätt friterade. Stek på medelvärme cirka 2-3 minuter på varje sida. Rosta bröden.
- Lägg tre burgare i varje bröd och servera burgarna med grönsakerna, löken och habanero-aioli.

Du kanske även gillar
Populära recept