Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kardemummaskorpor – glutenfritt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 stycken
  • 75 g smör, mjukt
  • 2 dl strö lättströ eller sötströ
  • 3 ägg
  • 7 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kardemumma

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och strö lättströ eller sötströ, vispa i ett ägg i taget.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
  4. Forma smeten till bollar och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda på falsen längst ner i ugnen i 10-15 minuter, tills de börjar få gyllenbrun färg. Ta ut plåten och låt skorporna svalna.
  6. Dela upp dem på mitten med en gaffel. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt, sänk temperaturen till 125 grader. Torka skorporna cirka 20 minuter.
  7. Ta ut skorporna och låt de svalna helt. Förvara skorporna i en lufttät burk.