Kardemummaskorpor – glutenfritt recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
24 stycken
- 75 g smör, mjukt
- 2 dl strö lättströ eller sötströ
- 3 ägg
- 7 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kardemumma
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa smör och strö lättströ eller sötströ, vispa i ett ägg i taget.
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
- Forma smeten till bollar och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda på falsen längst ner i ugnen i 10-15 minuter, tills de börjar få gyllenbrun färg. Ta ut plåten och låt skorporna svalna.
- Dela upp dem på mitten med en gaffel. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt, sänk temperaturen till 125 grader. Torka skorporna cirka 20 minuter.
- Ta ut skorporna och låt de svalna helt. Förvara skorporna i en lufttät burk.
1 kommentar om "Kardemummaskorpor – glutenfritt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Duni
Hej, går det att ersätta lättströ / sötsyrliga med honung / Agavesirap?
Isåfall vilket mått?
Tack så mycket!