Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kardemummarosetter med blåbär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

36 bullar
  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk stött kardemumma
  • 13 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 150 g mjukt smör
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 70 g torkade blåbär

Garnering:

  • 100 g smält smör
  • 2-3 dl strösocker
  • 1 msk stötta kardemummakärnor

Så här gör du

  1. Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölken. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma, salt, smör i klickar och mjöl. Arbeta degen i köksmaskinen tills den blir blank och smidig, cirka 10 minuter. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek i cirka 1 timme.
  2. Mixa samman smör, kardemumma, strösocker och torkade blåbär till fyllningen.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta cirka 30×40 cm.
  4. Bred hälften av fyllningen på varje platta. Vik varje platta i tre slag. Tryck till med kaveln och kavla längderna, så att de blir cirka 25 centimeter breda.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär 2 1⁄2 centimeter breda bitar och vrid dem spiralformat på mitten två gånger. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  6. Grädda bullarna mitt i ugnen, cirka 8 minuter. Låt bullarna vila 5 minuter. Pensla dem med smör och doppa ovansidan i socker blandat med kardemumma. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk.
2 kommentarer om "Kardemummarosetter med blåbär"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till LottaM

      Hej Lotta, och tack för att du uppmärksammade oss på detta.
      Blåbären föll tidigare bort men är nu på plats så receptet ska vara komplett:)
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen