Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kardemummakaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 125 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl sötströ
  • 3 ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
  • smör till formen
  • mandelmjöl till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 ½ liter.
  3. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och dra av kastrullen från plattan.
  4. Vispa sötströt och äggen pösigt.
  5. Blanda ihop och sikta alla torra ingredienser.
  6. Vispa ner vätskan och de torra ingredienserna växelvis i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll upp smeten i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten. Ta ut kakan, låt den vila ett par minuter i formen och vänd upp den på ett fat. Låt kakan svalna under formen. Skär upp den i bitar.