Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kardemummabullar med mandel

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

30 stycken
  • 1 sats vetedeg, se grundrecept

Fyllning

  • 150 g mandelmassa, kylskåpskall
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver eller
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering

  • 1 ägg
  • ca 2 dl sötmandel, grovhackad
  • pärlsocker

Så här gör du

  1. Gör vetedegen enligt grundreceptet.
  2. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet. Blanda den med smöret. Smaka av med kanel och vanilj.
  3. Utbakning. Kavla ut hälften av degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, 35 x 35 centimeter. Bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop degkakan till en längd, som en rulltårta. Skär längden i 16 bitar. Ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut lite med handen.
  4. Kavla ut hälften av degen till en kaka 35 x 35 centimeter. Bred på resten av fyllningen. Vik degen dubbelt, kavla den lätt med brödkaveln och skär i ca 2 centimeter breda remsor, använd gärna pizzaskärare. Dra ut remsorna försiktigt, tvinna dem och forma dem till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
  6. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna, en plåt i taget, i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt svalna på ett galler under bakduk.