Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kardemummabullar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 st
  • 50 g jäst
  • 850 g vetemjöl ekologiskt
  • 5 dl kall mjölk
  • 150 g kallt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 300 g rumsvarmt smör
  • 3 msk kardemumma
  • 1,5 dl strösocker

Topping

  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma

Så här gör du

  1. Lägg alla ingredienser i degblandaren och kör igång på låg hastighet. Låt degen gå i 18-20 minuter tills den är riktigt smidig. Täck bunken med en duk och låt jäsa i rumstemperatur i 120 minuter.

    Medan degen jäser rör du ihop alla ingredienser till fyllningen.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en stor rektangel, ca ½cm i tjocklek. Bred på fyllningen och se till att bre ut ända ut i kanterna. Rulla ihop degen uppifrån och ner och försök att samtidigt "spänna åt" degen när du rullar så att den blir jämn och fin.
  3. Skär upp degen i lagom storlek för dina bullar och lägg på bakpappersklädd plåt eller i bullform om du föredrar det. Låt jäsa 20 minuter till.
  4. Rör ihop toppingen och strössla lite på varje bulle. Sätt in i ugnen på 225 grader och baka av bullarna i 6-8 minuter. När du tar ut bullarna ur ugnen penslar du genast med kall mjölk, då får bullarna en fin glans.