Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Karamelliserad mjölk

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

1 burk
  • 1 burk kondenserad mjölk

Så här gör du

  1. Lägg oöppnad mjölkburk i en kastrull, häll på vatten så att det täcker burken med ca 15 centimeter. Koka upp och låt sjuda ca 4 timmar. Fyll på med kokande vatten så att burken är täckt under hela koktiden. (Detta är viktigt, så att burken inte exploderar)
  2. Häll bort vattnet och låt burken svalna i kallt vatten ca 30 minuter.
  3. Öppna burken försiktigt och rör mjölken slät med en sked. Häll den i en skål, täck med plastfilm och låt kallna helt i kylskåp.