Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kaprisbiffar med blomkålspure och purjotopping!

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Kapris biffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 st ägg
  • 25 g Små kapris
  • 1 tsk salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl Ströbröd
  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 tsk dijonsenap
  • smör till stekningen

Blomkålspure

  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 6 hela vitpepparkorn
  • 3 st krossade vitlöksklyftor
  • 2 st lagerblad
  • 1 st Delad gul lök
  • 25 g smör
  • 25 g Crème cheese
  • 2 msk Grädde, mer el mindre beroende på konsistens
  • Salt vitpeppar

Toppning

  • 1 dl strimlad purjolök
  • 2 st Tärnade äpplen
  • smör till stekningen
  • Flingsalt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Rör samman färs med övriga ingredienser i en bunke. Forma till lagom stora biffar och stek dem i smör i en stekpanna. Alternativt steker du dem lätt i pannan och sen in i ugnen på 150 grader cirka 10-15 i ugnsfast form.
  2. Koka upp vatten med vitpepparkorn, lagerblad,vitlök, lök och salt. Lägg i blomkålsbuketterna och låt dem koka tills de är riktigt mjuka. Då häller du av vatten och övrigt, förutom vitlökarna. De kan vara kvar. Stöt/mixa blomkålen och tillsätt smör, creme cheese, grädde och ev mer salt och peppar.
  3. Fräs samman purjolök och äpple i en klick smör, fräs dem tills de får lite färg och blir mjuka. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.