Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarelltoast med vitlök, timjan och gorgonzola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 200 g färska kantareller
  • 2 msk smör
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt, peppar, timjan
  • 150 g gorgonzola

Till servering

  • sallad
  • persilja

Så här gör du

  1. Ansa kantarellerna och dela dem, om de är stora. Skala och hacka löken. Riv vitlöksklyftan. Fräs kantareller, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan i pannan är genomskinlig och kantarellerna fått lite färg.
  2. Sätt ugnen på 250 grader, grill. Smöra brödskivorna och fördela kantarellerna ovanpå. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär gorgonzolan i skivor och lägg överst. Gratinera under grillelementet i ugnen, cirka 5 minuter. Passa noga! Servera med sallad och garnera med persilja.