Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 83 st har redan röstat

Kantareller är så gott, och extra gott blir det såklart i en god kantarelltoast. Det här lite lyxigare receptet på kantarelltoast av mästerkocken Tommy Myllymäki är verkligen hur mumsigt som helst! Sveciaosten är smulig och svår att skiva, men fungerar bra i gratänger. Den är ofta lagrad med fin smak, som västerbottensost men med små hål.

 

Ingredienser

1 portion
  • 400 g kantareller

  • 4 surdegsbröd

  • 1 dl grädde

  • 150 g riven sveciaost

  • 50 g finskuren gräslök

  • 4 skivor lufttorkad skinka

  • 1 finhackad schalottenlök

  • 50 g smör


Så här gör du

  1. Börja med att rensa och snoppa kantarellerna.

  2. Baka den lufttorkade skinkan på 150 grader i 5 minuter tills skivorna har blivit knapriga.

  3. Stek kantarellerna hastigt i hög temperatur med smör och lite olja. När de har blivit fint stekta runtom sänk värmen och lägg i den finhackade schalottenlöken och låt den bli genomskinlig. Häll på grädde och låt den koka in till simmig konsistens.

  4. Lägg i den rivna osten och rör ihop tills osten har löst sig och allt har blivit krämigt. Avsluta med den finskurna gräslöken.

  5. Stek brödet gyllene i smör och lägg upp på 4 tallrikar och lägg på kantarellstuvningen och toppa med skinkan, extra ost och finskuren gräslök.
2 kommentarer om "Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka
"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Borghult3

      Hej!
      Skinkan ska läggas på mackan efter kantarellstuvningen 🙂 Ska förtydliga det, ser att det var otydligt i beskrivningen. Tack för att du var uppmärksam på det! /Stina, webbredaktör Mitt kök.