Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarelltoast

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor levainbröd
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 300 gram kantraller
  • 1-2 dl vispgrädde
  • 8 skivor västerbottenost, alt. 3 dl riven
  • Persilja
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek brödet på båda sidor så att de får en fin färg och krispig yta. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen 200 grader, gärna grillfunktion.
  2. Stek kantarellerna så att de får en fin yta, salta och peppra. Häll på grädde och låt koka ihop. Grädden ska bara omsluta kantarellerna, det ska inte vara en sås.
  3. Toppa brödskivorna med svampen, lägg på västerbottenost och gratinera mackorna i ugnen så att osten smälter, det går ganska så fort
  4. Garnera med persilja och servera medan mackorna är varma.