Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellsoppa med rotselleri och gorgonzola

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 l färska kantareller eller annan skogssvamp
  • smör
  • salt och peppar
  • 400 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 8 dl vatten
  • 4 msk grönsaksfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • 125 g gorgonzola

Så här gör du

  1. Rensa och dela svamparna i bitar. Fräs på svag värme i en klick smör tills vätskan kokat bort. Stek tills svampen har fin färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala rotsellerin och skär i små tärningar. Skala och hacka löken. Fräs några minuter i smör. Tillsätt vatten, fond och vin. Koka grönsakerna mjuka under lock i cirka 15 minuter.
  3. Blanda i crème fraiche och svamp. Fortsätt koka några minuter.
  4. Mixa ¼ av soppan. Blanda i det mixade i soppan, tillsammans med smulad ost. Rör tills osten smält. Värm, men nu ska inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll upp, ringla i lite olivolja och strö över pumpakärnor. Servera gärna ett gott bröd till.