Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellsås – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Höstens kantareller blir extra goda i en sås. Passar till allt slags kött men kanske allra bäst till vilt eller köttfärsbiffar.
Glutenfri sås: byt ut vetemjöl mot majsena i redningen.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 300 g kantareller
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 3 dl kalvbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • salt
  • malen vitpeppar
  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar, hacka löken.
  2. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna, stek tills vätskan har kokat in. Salta och peppra.
  3. Koka ner kalvbuljongen och grädden i en kastrull tills hälften återstår.
  4. Rör ut vetemjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Blanda ner kantarellerna och löken och låt såsen koka upp igen. Smaka av med salt och peppar och strö över lite färsk timjan.