Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellsås – enkelt och gott recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 204 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färska kantareller
  • 1 smal purjolök (ca 10 cm)
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaks­buljongtärning
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur.)
  2. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den och finhacka rödlöken. Hetta upp smör i en kastrull och bryn purjolök och lök. Tillsätt därefter kantarellerna.
  3. Smula över buljongtärningen och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme.
1 kommentar om "Kantarellsås – enkelt och gott recept"