Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellrulle på västerbottensost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner

Deg:

  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 st äggulor
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 3 st äggvitor

Fyllning:

  • 2 st gula lökar
  • 300 g kantareller
  • smör
  • 1,5 dl hackad persilja
  • 2 dl riven västerbottensost
  • salt
  • nymald peppar

Gratinering:

  • 1,5 dl riven västerbottensost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Vispa i mjölet och späd med mjölken. Koka på svag värme under omrörning, cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
  2. Rör i gulorna, en i taget och blanda i bakpulvret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  4. Gör fyllningen under tiden. Hacka lök och svamp. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt svampen låt den steka med tills all vätska kokat in. Blanda i persilja och ost och smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven nedåt. Hit går bra att förbereda.
  6. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Strö över riven ost och gratinera i övre delen av ugnen tills rullen har fin färg, cirka 10 minuter. Servera varm eller ljummen.