Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellrisotto med prosciuttoflarn

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 skivor prosciutto
  • 200 g kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 2+2 msk smör
  • 2 dl arborioris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 6 dl varm hönsbuljong av tärning
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 2 msk smör

Till servering

  • riven parmesanost
  • persilja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Torka skivor av prosciutto på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen, 5–10 minuter. Passa noga! Låt dem svalna på galler.
  2. Ansa kantarellerna och dela de stora i mindre bitar. Stek dem i en stekpanna med smör, tills de får fin färg. Salta.
  3. Skala och finhacka schalottenlökarna. Fräs lök och ris sakta några minuter i en tjockbottnad gryta med 2 msk smör, tills löken är genomskinlig. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Späd med buljongen, i omgångar. Låt riset sjuda på medelvärme under ständig omrörning, cirka 20 minuter utan lock. Riset ska ha en liten kärna kvar i mitten. Tillsätt kantarellerna på slutet. Rör ner parmesanost och smör strax före serveringen. Servera med prosciuttoflarn. Strö över extra parmesanost och stick ner ett flarn i risotton vid serveringen. Garnera med persilja.