Logga in här

Kantarellrisotto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner

Risotto:

  • 2 dl Valfritt risottoris
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Schalottenlök
  • 2 st Vitlöksklyfta
  • 1 dl Vitt vin
  • 5 dl Svampbuljong
  • 2 tsk Kikkoman Soja
  • 50 g Smör
  • 1 dl Riven parmesan
  • Salt
  • Citron
  • 200 g Kantareller

Kantarellbuljong:

  • 100 g Champinjon
  • 50 g Torkade kantareller
  • 1 st Gullök
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Aubergine
  • 1 st Svampbuljongtärning
  • 8 dl Vatten
  • 50 g Timjan

Så här gör du

  1. Svampbuljong: Stek champinjon,lök och aubergine hårt i lite olja. Det skall få ordentlig brynt färg. Tillsätt de torkade kantarellerna, timjan och vatten.
  2. Reducera buljongen långsamt tills ca 5-6 dl återstår. Tillsätt buljongtärningarna för att förstärka svampsmaken. Sila av.
  3. Risotto: Skala och finhacka löken, fräs den långsamt i en kastrull med olivoljan, den skall inte få färg.
  4. Höj värmen i kastrullen och tillsätt sedan riset. När riset börjar bli glansigt så är det dags att tillsätta vinet, låt reducera. Sänk till medelvärme.
  5. Häll i lite varm buljong i taget och låt småkoka under ständig omrörning. tar cirka 15 minuter.
  6. När riset börjar mjukna, men fortfarande har en liten kärna i mitten så är det färdigt. Tillsätt den rivna osten och smöret samt späd eventuellt med lite mer buljong.
  7. Smaka av med salt, soja & citron. Serveras såklart med nystekta kantareller.