Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellpizza

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

Deg

  • 2 1 ⁄2–3 dl vetemjöl + 3 msk till utbakningen
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1 ⁄2 dl yoghurt, rysk eller turkisk

Topping

  • 3 dl riven pizzaost
  • 1 liter rensade kantareller
  • 2 –3 msk smör till stekning
  • flingsalt
  • 1 ⁄2 kruka gräslök

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt yoghurt, blanda till en smidig deg. Tillsätt eventuellt mera mjöl, men degen får inte bli för hård.
  3. Ta upp den kladdiga degen på ett välmjölat bakplåtspapper. Strö över mera mjöl och tryck ut degen med mjölade händer till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Toppa med ost. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  4. Dela stora kantareller och fräs all svamp knaprig i smör i 5–10 minuter.
  5. Ta ut pizzan och skär i bitar. Toppa med kantarellerna. Salta. Klipp över gräslök.