Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med kantareller

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner

Deg:

  • 2 ½ dl vatten
  • 12 g jäst
  • 6–7 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt

Fyllning:

  • 500 g kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 påse riven mozzarella (500 g)
  • färsk oregano

Så här gör du

  1. Deg: Blanda vatten och jäst i en degbunke. Tillsätt vetemjöl, olja och salt. Arbeta degen cirka 10 minuter i köksmaskin, till en blank och smidig deg. Täck över bunken med plast och jäs degen i 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta upp och arbeta ihop degen. Dela och forma till två avlånga rullar. Låt degen vila i 10 minuter. Kavla ut den till avlånga degplattor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Fyllning: Rensa och fräs kantareller och skalad skivad lök i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Fördela osten och kantarellerna över degplattorna.
  5. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Skär i bitar med en pizzaslicer. Garnera med oregano.