Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellomeletter med zucchini­ sallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Zucchinisallad

  • 6 rädisor
  • 1 zucchini
  • 1 salladshuvud, till exempel gemsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 msk blandade frön, till exempel solrosfrön och pumpakärnor

Kantarellomelett

  • 10 cm purjolök eller 1 rödlök
  • 300 g kantareller
  • 1 tsk olivolja
  • 8 ägg
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 dl riven mager ost, 17 % fetthalt
  • shisokrasse eller smörgåskrasse

Tillbehör

  • 4 fullkornsbröd
  • 8 tsk cream cheese

Så här gör du

  1. Zucchinisallad: Hyvla rädisor och zucchini tunt på längden. Blanda med salladsbladen.
  2. Blanda olja och citronsaft och droppa över salladen.
  3. Strö över fröna.
  4. Kantarellomeletter: Strimla purjolöken eller skala och dela rödlöken på hälften, skiva i halvmånar.
  5. Ansa svampen. Dela stora svampar.
  6. Fräs löken och kantarellerna i olja. Salta lätt och peppra.
  7. Vispa ihop ägg och mjölk.
  8. Stek fyra portionsomeletter av äggblandningen.
  9. Fördela svamp och lök över. Strö över den rivna osten och shisokrasse eller smörgåskrasse.
  10. Servera omeletterna med salladen samt fullkornsbröd och cream cheese.