Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellmacka med stekta päron och purjolök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Skördetid och massor av tillgång på färska svenska frukter och grönsaker.
 Prova en lite oväntad kombination med stekta päron, purjo och kantareller på en varm macka.


Ingredienser

4 portioner

  • surdegsbaguette/rustikbaguette eller annat ljust surdegsbröd

  • 2 msk olivolja

  • 300 g kantareller

  • 25 g smör

  • 1 fast päron skuret i lagom munsbitar

  • 2 dm strimlad purjolök
  • 
salt och peppar

  • 1 mozzarellaost

  • pumpakärnor


Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Dela bröden på mitten och längden. Eventuellt behöver de delas en gång till om du använder ett bredare bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.

  3. Ånga av vätskan på svampen enligt tips. Smält smör i en stekpanna och stek päronen runtom, lägg i purjolök och fräs den mjuk med päronbitarna, blanda ned svampen, salta och peppra.

  4. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg på fyllningen. Fördela päron, lök och svamp på bröden. Grädda 8-10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg. Strö över pumpakärnor när du serverar bröden.
Du kanske även gillar