Kantarellflan med västerbottensost och krondill

Foto: Ulrika Ekblom
Ingredienser
6 portioner
- 1 kyld smördegsrulle (250 g)
- 1 l kantareller
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 tsk timjan
- 2 tsk flingsalt
- 1 krm nymald svartpeppar
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 1/2 dl riven västerbottensost
Garnering
- 1-2 krondillsblommor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken.
- Fräs svampen i torr panna tills all vätska kokat in. Tillsätt lök och smör och bryn svampen på medelvärme ca 10 min. Krydda med timjan, salt och peppar.
- Lägg smördegsarket med det medföljande papperet på en plåt. Bred på crème fraichen och strö över osten. Fördela svampen på degen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
- Garnera med små krondillsblommor och servera.

Du kanske även gillar
Populära recept