Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellflan med västerbottensost och krondill

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kyld smördegsrulle (250 g)
  • 1 l kantareller

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör

  • 1 tsk timjan

  • 2 tsk flingsalt

  • 1 krm nymald svartpeppar

  • 1 dl lätt crème fraiche

  • 1 1/2 dl riven västerbottensost


Garnering

  • 1-2 krondillsblommor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken.

  2. Fräs svampen i torr panna tills all vätska kokat in. Tillsätt lök och smör och bryn svampen på medelvärme ca 10 min. Krydda med timjan, salt och peppar.

  3. Lägg smördegsarket med det medföljande papperet på en plåt. Bred på crème fraichen och strö över osten. Fördela svampen på degen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Garnera med små krondillsblommor och servera.