Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellchutney

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 dl
  • 1 1/2 l färska kantareller
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 krm chiliflakes
  • 6 msk råsocker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk timjan
  • 1 dl färska eller frysta lingon
  • salt

Så här gör du

  1. Rensa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs svampen i smör tills vätskan kokat bort. Tillsätt löken och fortsätt steka på svag värme tills svampen börjar få färg. Låt chilin fräsa med en liten stund mot slutet.
  3. Blanda i socker, vinäger, timjan och lingon. Koka sakta under lock i cirka 30 minuter. Smaka av med salt.
  4. Häll upp på en väl rengjord burk och sätt på lock. Förvara chutneyn i kylen.