Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellbulgur med rökt sidfläsk & prästoströra

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter kantareller eller blandsvamp
  • 200 g rökt sidfläsk i bit
  • 2 rödlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • rucolasallad

Prästoströra

  • 100 g finriven prästost
  • 250 g kesella
  • 2 dl fintärnat äpple eller päron
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela större svampar i bitar. Fintärna fläsket. Klyfta rödlök och skiva vitlöken.
  2. Blanda svamp, fläsk, lök, vitlök, timjan, olja, salt och peppar på en plåt med bakpapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 18 minuter.
  3. Koka bulgur i vatten och fond enligt förpackningen. Låt ånga av.
  4. Blanda svampfräs, bulgur och balsamvinäger. Salta, peppra. Lägg upp salladen, toppa med rucola.
  5. Oströran: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.